13.12.2015 Onni 10-viikkoa

Aika menee tosi nopeasti. Onni on jo 10 viikkoa vanha. Myrkytyksestä ei ole selvinnyt vielä mitään muuta kuin pentujen avauksessa näkyi rajut myrkytyksen aiheuttamat muutokset pentujen elimistöissä eli ainoastaan se varmistui, että pennut kuolivat myrkkyyn. Jatkamme asian tutkintaa ja toivomme, että saamme tietää, mitä myrkkyä ja mistä pentuparat saivat...

Onni kasvaa ja nauttii elämästään laumassamme ja se vaikuttaa tällä hetkellä aika mukavalta pakkaukselta niin luonteeltaan kuin ulkomuodoltaankin. Ohessa yksi kuva pikku Onnista 8-viikoisena ja sitten eiliseltä seisomakuva. 

Jäähelmen It's My Life, Onni 8-viikkoisena.

Jäähelmen It's My Life, Onni 8-viikkoisena.

Onni 10 viikkoa.

Onni 10 viikkoa.

23.11.2015 Jäljelle jäi Onni...

Meidän ihana I-pentue on kokenut järkyttävän tragedian :(. Neljä pentua menehtyi normaalin ulkoilun jälkeen rajuihin myrkytysoireisiin nopeasta eläinlääkärin avusta huolimatta. Pentujen tutkimukset on vielä kesken, mutta myrkytystä epäillään vahvasti alustavien avaustulosten perusteella ja koska rajut oireet alkoivat yhtäaikaa neljällä pennulla. Nyt emme voi muuta kuin surra pentuja ja toivoa, että saamme selityksen tapahtuneelle... Olen todella pahoillani kaikkien pentua kotiin odottaneiden puolesta!

Ainoasta pennusta, joka ei saanut oireita, tuli Onni, koska sillä oli onni matkassa, kun säästyi äkkikuolemalta. Onni juoksenteli enimmäkseen minun ja Maikin perässä pitkin pihaa muiden pentujen leikkiessä pienemmällä alueella. Kuvissa 7-viikkoinen Onni ensilumessa.

14.11.2015 Pennut pihalla ja meno yltyy

Pennut jaksavat juosta jo pitkään pihalla ja ovat niin usein ja nopeasti jaloissa, että niihin meinaa kompastua. Peppupoika on keksinyt, että kun rupean keräilemään pentuja sisäänmenoa varten, niin se lähteekin karkuun. Siinä sitten juoksen sen perässä pitkin pihaa, jos meinaan päästä joskus sisälle, sillä juuri silloin se ei tule vapaaehtoisesti luokse, vaikka mitä tekisi. Se on muutenkin varsinainen hulivili, onneksi muut pennut ovat paljon rauhallisempia :). Ei se mitään pahaa tarkoita, haluaa vaan vähän maistaa, miltä siskon häntä maistuu ja siitä on kiva vetääkin, tytöt varsinkin välillä kirkuvat sen käsittelyssä, selkäpoika pitää jo paremmin puolensa ja on vantterampi ja vahvempi kuin tytöt, vaikka vielä pienempi kuin isoveljensä. Pennut ovat keksineet kaiken maistelun ja tänään ulkoilun jälkeen vesikupin väri muuttui ihan mustaksi ja pohjalla oli hiekkaa ja multaa, kun olivat maistelleet kaikenlaista pihalta. Pari pentua oksensikin myöhemmin, taisi tulla ahmittua liikaa pihan antimia. Tykkäävät myös terottaa hampaitaan puiden oksiin ja runkoihin, meiltä on muutama nuori tuija kuollut aiemmin pentujen kaluttua rungot paljaiksi. Sitä pitää vahtia, ettei joka vuosi tarvitsisi uusia kovin montaa tuijaa. Maikki on myös ruvennut ärähtelemään pennuille, ilmeisesti naskalit uppoavat jo liian terävinä nisiin ja nilkkoihin, voi Maikki parkaa, kun jaloista on karvatkin lähtenyt, niin se sattuu kunnolla, hampaat on nimittäin uskomattoman terävät ja ainakin peppupojalla on jo yllättävän kova puruvoima ja se käyttää kalustoaan ahkerasti. Ihania palleroita ovat kaikki ja niiden puuhia on niin mainiota seurata, saa monta kertaa päivässä makeat naurut :).

Pennuilla on nyt myös viralliset nimet:

Selkäpoika: Jäähelmen Is This Love

Peppupoika: Jäähelmen It's My Life

Merkitön tyttö: Jäähelmen Invisible Touch

Niskatyttö: Jäähelmen It's A Sin

Häntätyttö: Jäähelmen I Like Chopin 

Pennut saivat myös mikrosirut niskaansa ja kaikki olivat kiltisti sirutuspöydällä, eivätkä paljon inahtaneetkaan, reippaita pentuja, eivätkä ole herkkänahkaisia.

Peppupoika tuijan alla.

Peppupoika tuijan alla.

Selkäpoika maistelee pihlajaa.

Selkäpoika maistelee pihlajaa.

Merkitön tyttö ja peppupoika.

Merkitön tyttö ja peppupoika.

13.11.2015 Pennut 6 viikkoa

Pennut täyttävät huomenna jo 6 viikkoa! Ei uskoisi, koska näillä pennuilla ei ole mihinkään kiire, Maikki viihtyy paljon pentujen kanssa ja pennut viihtyvät Maikin kanssa pentuhuoneessa, vaikka ovi on päivisin auki. Maikki nuolee ja hoitaa paljon pentujaan, meillä ei ole ollut ennen noin tunnollista ja ihanaa mammaa :). Kaikki pennut eivät halua vielä juoksennella liukkailla lattioilla, oikeastaan isoin poika, joka vaikuttaa muita vanhemmalta ja kehittyneemmältä, on ainoa, joka juoksee pitkin alakertaa ja sillä on virtaa muidenkin edestä. Väittäisin sitä viikkoa vanhemmaksi, jos en tietäisi sen olevan mahdotonta! Ulkona terassilla, nurmikolla ja laatoilla pennut juoksentelevat kaikki reippaasti ja vauhdikkaasti isojen koirien perässä ja ulkoilemmekin useita kertoja päivässä, että pennut saavat riittävästi liikuntaa.

Sitten ikävämpiin asioihin... Jouduimme päästämään ihanan merkittömän pojan pois kärsimästä :(. Sillä oli alle kaksiviikkoisesta asti outoa tärinää ja vaikka se kehittyi parempaan suuntaan ja tärinä lakkasi, ei oppinut samalla lailla kävelemään ja liikkumaan kuin muut pennut ja raskain mielin menimme oman eläinlääkärin luo. Hän oli samaa mieltä ja epäili pennulla olleen jossain vaiheessa hapenpuutetta tai synnynnäinen kehityshäiriö.  

Alla pari yhteiskuvaa pennuista, huomenna otamme ulkona lisää, kun sisällä valotus ei oikein riitä näin pimeinä syyspäivinä!

Pojat kohta 6 viikkoa.

Pojat kohta 6 viikkoa.

Tytöt kohta 6 viikkoa.

Tytöt kohta 6 viikkoa.

2.11.2015 Pennut ulkoilevat

Tänään oli kaunis päivä ja pennut pääsivät ekaa kertaa ulos. Eilen käytiin hetki terassilla nuuhkimassa ilmaa ja tänään sitten mentiin pihalle asti. Pennut olivat alkuun ihmeissään, mutta lähtivät sitten kaikki kävelemään, toiset rohkeammin ja toiset tyytyivät enimmäkseen seuraamaan muiden puuhia. Isoin poika oli kaikista reippain ja juoksenteli Maikin perässä aika kauaskin. Huomenna taas jatketaan totuttelua ulkoilmaan ja viileään alustaan. Äkkiä pennut tottuvat ja pian juoksevat pitkin pihaa ja kaivavat pieniä kuoppia kukkapenkkiin :).

Maikin pennut ekaa kertaa ulkona.

Maikin pennut ekaa kertaa ulkona.

31.10.2015 Pennut 4 viikkoa

Viikko on vierähtänyt taas nopeasti ja pentujen kehitys on nopeaa. Bonzo on käynyt niitä jo moikkaamassa ja pennut nuuhkivat ihmeissään sen mahanalusia, että täällä ei kyllä tuoksu yhtään maidolle, vaikka muuten ihanan karvaista ja lämmintä olisikin... Bonzo istuskeli hetken pentulaatikossa ja nuoli pentuja, mutta totesi ne sitten vielä liian pieniksi ja antoi hoitovastuun vielä toistaiseksi Maikille :). Näillä pennuilla ei ole kiire mihinkään, viihtyvät vielä kaikki pentulaatikossa, häntätyttö oli yhtenä yönä tullut Maikin viereen lattialle nukkumaan, muut nukkuvat vielä laatikossa ja taitaa Maikkikin siellä osan aikaa oleilla, kun pennut eivät ole vielä lähteneet maailmaa valloittamaan. Riippuu paljon emästä, miten viihtyy pentujen kanssa, että kokevatko pennut tarvetta lähteä mamman perässä seikkailemaan vai eivät. Nämä pennut ovat tyytyväisiä ja niille riittää vielä laatikko, vaikka katselevat jo rivissä ulkopuolelle, että joko lähdetään :). Ensi viikolla aloitetaan ulkoilu ja silloin viimeistään pennut valloittavat alakerran ja liittyvät muiden koirien ja ihmisten joukkoon. Pennut näkevät ja kuulevat jo hyvin ja pomppaavat heti pystyyn, kun menee pentuhuoneeseen. Hännätkin heiluvat jo, varsinkin Bonzo sai paljon hännänheilutuksia, kun vieraili pentujen luona :).

Maikin merkitön poika 4 viikkoa.

Maikin merkitön poika 4 viikkoa.

Maikin selkäpoika 4 viikkoa.

Maikin selkäpoika 4 viikkoa.

Maikin peppupoika 4 viikkoa.

Maikin peppupoika 4 viikkoa.

Maikin merkitön tyttö 4 viikkoa.

Maikin merkitön tyttö 4 viikkoa.

Maikin niskatyttö 4 viikkoa.

Maikin niskatyttö 4 viikkoa.

Maikin häntätyttö 4 viikkoa.

Maikin häntätyttö 4 viikkoa.

25.10.2015 Pennut 3 viikkoa

Viikossa on tapahtunut paljon, pennut kävelevät jo, toiset paremmin ja toiset vielä opettelevat. Häntä- ja merkitön tyttö kävelevät jo hännät kauniisti selän päällä ja ovat oikein täpäköitä ja tomeria, muut tulevat vähän hitaammin perässä ja jalat tuntuvat vielä huterilta, mutta pääsevät kaikki jo kävellen liikkeelle eli kukaan ei enää ryömi :). Peppupoika (paksukainen) pääsee myös jo jaloilleen, vaikka sitä jännäsin, että miten saa masunsa liikkeelle, mutta onneksi sillä on myös paksut ja vahvat jalat :). Ensimmäiset jauhelihat on syöty ja vettä on opeteltu juomaan kupista ja se on jännää puuhaa, kun naamaa ei saa upottaa liian syvälle tai pitää ruveta köhimään ja tirskumaan, kun vettä menee nenään :). On kyllä ihana seurata pentuja nyt, kun ne kehittyvät joka päivä vauhdilla lisää. Kaikki kuulevat jo ja näkökykykin kehittyy kokoajan eli erottavat jo jotain, mutta sitä on vaikea sanoa, miten tarkka näkö on, eivät vielä varmaan kovin tarkasti näe, kun silmät ovat vasta viime viikolla auenneet. Viihtyvät jo paremmin sylissä ja yritetään saada otettua uudet yksityiskuvat lähipäivinä.

Kaikki pennut 3 viikon iässä: vasemmalta merkitön poika, takana häntätyttö, edessä merkitön tyttö ja selkäpoika, jonka takana niskatyttö ja vieressä peppupoika.

Kaikki pennut 3 viikon iässä: vasemmalta merkitön poika, takana häntätyttö, edessä merkitön tyttö ja selkäpoika, jonka takana niskatyttö ja vieressä peppupoika.

17.10.2015 Pennut kaksi viikkoa

Pennut alkavat liikkua enemmän ja yrittävät pysyä pystyssä huterilla jaloillaan. Opettelevat myös tekemään tarpeensa itse, tähän asti ovat olleet siinäkin täysin emon avun varassa. Silmät ovat jo raottumassa ja seuraavan viikon aikana tapahtuu paljon kehitystä, kun pennut alkavat nähdä ja kuulla ja kävellä ryömimisen sijaan. Maikki syöttää pentuja ahkerasti ja viihtyy niiden kanssa pentuhuoneessa, nyt tarvitsevat paljon maitoa, kun kasvavat nopeasti. Viikon kuluttua aloitetaan vähitellen kiinteän ruoan syönti ja se on alkuun melkoista sotkemista :). 

12.10.2015 Pennut viikon ikäisiä

Pennut ovat jo pari päivää yli viikon vanhoja ja kasvavat kaikki hienosti. Maikilla ei tullut heti alussa kunnolla maitoa ja ensimmäisinä päivinä painot tippuivat vähän muilla, paitsi peppupojalla, joka on varsinainen ahmatti. Se painoi jossain vaiheessa puolet enemmän kuin muut pennut, mutta nyt jo muut alkavat ottaa sitä vähitellen kiinni. Peppupoika on myös todella aktiivinen, se ryömii huvikseen ympäri pentulaatikkoa, kun muut nukkuvat, etsii ehkä lisää ruokaa :). Maikki makoilee jo välillä pentulaatikon ulkopuolella, kun paksujen peittojen päällä tulee niin kuuma. Maikki vaikuttaa onnelliselta äidiltä ja hoitaa pentuja tosi hyvin! Ihana Maikki :). Pennut syövät ja nukkuvat ja ovat mukavan hiljaisia ja tyytyväisiä pentuja!

Pentueesta on vapaana narttupentu! Tiedustelut 0408409549 tai jaahelmen@kolumbus.fi

Koko pentue syömässä.

Koko pentue syömässä.

3.10.2015 Maikin ja Zeron pennut syntyivät

Maikin ja Zeron pennut syntyivät 3.10.2015, 3 urosta ja 3 narttua. Synnytys sujui reippaasti ja mamma ja pennut voivat hyvin!

Vapaana narttupentu! Tiedustelut 0408409549 tai jaahelmen@kolumbus.fi

Maikki ja vastasyntyneet pennut 3.10.2015.

Maikki ja vastasyntyneet pennut 3.10.2015.

1.9.2015 Pentuja toiveissa Maikille!

Odotamme Maikin, Jäähelmen Another Chance ja Zeron, Jäähelmen Snow Star pentuja syntyväksi syys-lokakuun vaihteessa. 

FI MVA Jäähelmen Snow Star, Zero A/B, silmät ja gonioskopia ok. Kuva Markku Poskiparta.

FI MVA Jäähelmen Another Chance, Maikki C/C, silmät ok, gonioskopia lievä muutos fibrae latae

Maikki ja Zero asuvat molemmat meillä kotona, joten voin sanoa tuntevani pentueen vanhemmat aika hyvin :). Zero on minulle tärkeä koira ja sille on kertynyt paljon hyviä jälkeläisiä vuosien varrella, ikää kun on jo kohta kahdeksan vuotta. Pidän kovasti Zeron tyypistä ja halusin käyttää sitä Maikille, jonka emä on puolan tuontimme. Yhdistelmään tulee näin ollen vanhaa tuttua linjaamme ripauksella uutta verta. Pidän paljon Maikista ja sen emästä Ayasta, unohtamatta Maikin isää, Taroa, joka oli minulle erittäin tärkeä koira ja jolta Maikki on perinyt paljon hyviä piirteitä ja ominaisuuksia. Zeron vanhemmat ovat kantakoiramme Funny Fabric Chili On Ice ja Talvitähti Spica, joihin pentue on linjattu. Odotan suurella mielenkiinnolla tätä pentuetta ja pennuista odotan hyväluonteisia ja aktiivisia harrastuskavereita! 

Pentumme luovutetaan 8-viikon ikäisinä rekisteröityinä, sirutettuina ja useaan kertaan madotettuina ja pennut saavat mukaansa pentupaketin, ruokinta- ja hoito-ohjeet, sekä rotujärjestömme Samojediaapisen. Pentumme kasvavat sisällä kanssamme ja osallistuvat kasvaessaan normaaliin perheemme ja muiden koiriemme arkeen. Pennut ulkoilevat myös useita kertoja päivässä 4-viikon iästä eteenpäin. Toivon pennuillemme hyvin rotuun tutustuneita, rakastavia koteja, joissa huomioidaan rodun alkuperäinen käyttötarkoitus ja sen mukanaan tuomat vaatimukset koiran liikutukselle ja hoidolle. Pyrin tapaamaan kaikki pennuistamme kiinnostuneet etukäteen ja kerron mielelläni rodusta ja koiristamme lisää.

Mikäli olet kiinnostunut Jäähelmen pennusta tai haluat lisätietoa rodusta, ota yhteyttä, kaikki tiedustelut ovat erittäin tervetulleita!

Yhteystiedot:

040 8409549 tai jaahelmen@kolumbus.fi 

Jaa tämä sivu