Maikki, Jäähelmen Easy Dream, lähdössä Elmo-

Maikki, Jäähelmen Easy Dream, lähdössä Elmo-"isoveljen" ja perheen kanssa ensimmäiselle venematkalle kohti kesämökkiä. Kuva Kaisa Pekola.

13.5.2014 Tessan pennut harjoittelevat

Tessan jäljellä olevat pennut pääsivät pesulle ja pidettiin niillekin lyhyeet näyttelytreenit samalla, kun harjoiteltiin Miisan kanssa. Kaikilla sujui hyvin, vaikka ketju kutittikin ikävästi kaulaa. Kaikki suostuivat ravaamaan ja poika innostui loikkimaankin, suurin osa kuvista olikin suorastaan hauskoja :). Voin laittaa joskus koosteen hauskoista pentukuvista näytille... Tänään muuttaa häntätyttö eli Maikki omaan kotiin Espooseen Elmon kaveriksi ja merkitön poika lähtee myös tänään sijoitukseen Röllin kaveriksi tähnne Vihtiin. Onnea pennuille uusiin koteihin!

Tessan merkitön poika, Jäähelmen Easy Boy, 8 viikkoa.

Tessan merkitön poika, Jäähelmen Easy Boy, 8 viikkoa.

4.5.2014 Tessan pennut 7 viikkoa

Otettiin Rian kanssa muutama kuva pennuista, kaikista ei saatu ihan nappiotosta ja valotus ei ole oikein kohdillaan, mutta kyllä näistä taas jotain näkee :). Selkäpoika ja niskatyttö muuttivat jo omiin koteihinsa, onnea ja kaikkea hyvää heille perheineen! Kiitos Rialle kuvausavusta ja mukavasta aamupäivästä pentujen katselun merkeissä!

Tessan merkitön poika 7 viikkoa.

Tessan merkitön poika 7 viikkoa.

Tessan selkäpoika 7 viikkoa.

Tessan selkäpoika 7 viikkoa.

Tessan merkitön tyttö 7 viikkoa.

Tessan merkitön tyttö 7 viikkoa.

Tessan niskatyttö 7 viikkoa.

Tessan niskatyttö 7 viikkoa.

Tessan häntätyttö 7 viikkoa.

Tessan häntätyttö 7 viikkoa.

24.4.2014 Poseerauskuvia

Viimein ennätin pestä pennut ja otettiin muutama kuva niistä. Pennut suhtautuivat pesuun tyynen rauhallisesti, joku tytöistä yritti loikata pari kertaa karkuun, mutta asettui sitten sekin ja yllättävää oli, että föönaamisesta eivät olleet moksiskaan, vaikka föönasin ajan säästämiseksi suoraan isolla koiraföönillä, kun sillä kuivuu nopeammin, eikä tule tukalan kuuma, niinkuin tavallisella hiustenkuivaajalla kuivatessa tulee. Fööni on niin kovaääninen ja tehokas, että olen yleensä kuivannut pennut ensimmäisen pesun jälkeen ihmisföönillä. Nämä pennut olivat tosi reippaita ja kestivät hyvin kovan hurinan ja tuulen.

Tessan pojat: vasemmalta merkitön ja selkäpoika.

Tessan pojat: vasemmalta merkitön ja selkäpoika.

Tessan tytöt: vasemmalta häntätyttö, niskatyttö ja merkitön tyttö.

Tessan tytöt: vasemmalta häntätyttö, niskatyttö ja merkitön tyttö.

21.4.2014 Koiraperhe ulkoilemassa

Tessa, Willy ja pennut ulkoilivat tänään ihanassa aurinkoisessa säässä. Willy katseli tarkkaan jälkikasvunsa puuhia ja juoksi pentujen kanssa kilpaa. Otettiin samalla muutama poseerauskuva Willystä, pentujen kanssa ja ilman, kun tänään oli Willyn pesupäivä. Turkkia lähti aika paljon, mutta onneksi vielä jäi riittävästi jäljelle, jaloissa saisi olla enemmän karvaa ja pianhan se kasvaa takaisin. Perhepotretti oli aika vaikeaa toteuttaa, kun sekä vanhemmat, että pennut päättivät olla mahdollisimman yhteistyöhaluttomia, Willy varsinkin yritti puikahtaa karkuun heti, kun mahdollista, vaikka yleensä tykkää olla vieressä rapsuteltavana :).

Perhepotretti: Tessa, Willy ja pennut.

Perhepotretti: Tessa, Willy ja pennut.

Willy-isukki poseeraa.

Willy-isukki poseeraa.

15.4.2014 Tessan pennut ulkoilemassa

Tessan pennut ovat jo reippaita ja juoksevat pihalla innolla ja tekevät tutkimusretkiä kukkapenkkiin ja katselevat ihmeissään naapurin koiraa ja yleensäkin suurta maailmaa, mikä on avautunut pentulaatikosta pois kiipeämisen jälkeen. Olisi kiva tietää, mitä niiden päässä liikkuu, kun istuvat isolla pihalla selvästi ihmeissään olevan näköisinä ja katselevat totisina ympärilleen. Sitä ei kestä kuin hetken ja pian kaikki vipeltävät ympäriinsä ja niitä on mahdotonta saada samaan kuvaan :). Tässä muutama kuva tämän päivän ulkoilulta, pennut ovat nyt 4 viikkoa ja 3 päivää vanhoja. 

Toinen pojista etsii vielä näyttelyistä kiinnostunutta kotia, muuten kaikilla pennuilla on jo kodit odottamassa.

Poika vauhdissa.

Poika vauhdissa.

7.4.2014 Tessan pentujen kuvia

Pakko oli laittaa TAAS muutama kuva pennuista, kun huomasin aamulla, että niille on parissa päivässä kasvanut turkit :). Viimeisimmät kuvat otettiin perjantaina ja nyt on maanantai ja turkeissa on huomattava ero! Ja muutenkin pennuista on kasvanut pieniä koiranalkuja viikonlopun aikana. Meno alkaa kiihtyä ja pentulaatikosta yritetään ja välillä jo päästäänkin pois, kohta mamma ei saa olla missään rauhassa... Tessa viihtyy vielä hyvin pentujen kanssa. Pentujen luonteetkin alkavat vähitellen erottua ja kyllä espanjalainen tempperamentti ja räiskyvyys on havaittavissa :). Isän emän suku on espanjan kuuman auringon alta ja Willy-isukki on myös aika pippurinen, mutta ihana nallukka, joka tykkää makoilla sylissä paikasta riippumatta; pihalla, näyttelyssä, ihan missä vaan on syli tarjolla, niin se kelpaa aina!

Toinen pojista etsii harrastavaa ja näyttelyistä kiinnostunutta sijoitus- tai omaa kotia, muilla pennuilla on jo kodit odottamassa!

Selkäpoika ja merkitön poika.

Selkäpoika ja merkitön poika.

Häntätyttö ja niskatyttö.

Häntätyttö ja niskatyttö.

4.4.2014 Tessan pennut 3 viikkoa

Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet kaikki hienosti. Ensimmäiset jauhelihapallerot on syöty ja hyvin maistuivat :). Pennut ovat oppineet jo kävelemään kaikki ja harjoittelevat nyt pentulaatikosta ulos kiipeämistä. Haukkuminenkin jo onnistuu ja leikkivät jo vähän keskenään. Viikon kuluttua riittää ja vilinää ja vilskettä, kun pennut pääsevät pihaa valloittamaan. Pentujen painot ovat nyt 1200-1620g välillä.

26.3.2014 Tessan pennut vajaa 2 viikkoa

Pentukasa on kasvanut hujauksessa ja tuhisijat ovat tosi vahvoja paksukaisia :). Tessa viihtyy pentujen kanssa vielä ja hoitaa niitä hyvin, sillä itsellä on ihan kamala nälkä kokoajan! Viiden pennun imettäminen lisää ruokahalun moninkertaiseksi ja Tessa syö nyt viisi kertaa päivässä aimo annoksen penturuokaa ja enemmänkin menisi :). Pennut ovat tyytyväisiä ja nousevat jo vähitellen huojuville jaloilleen, silmätkin alkavat olla jo vähän sisänurkista raollaan, pian pentujen silmät aukeavat kokonaan.

Tessan pennut 1,5 viikkoa.

Tessan pennut 1,5 viikkoa.

23.3.2014 Tessan ja Willyn pennut viikon vanhoja

Pennut ovat kasvaneet hyvin, kaikkien paino on tuplaantunut viikossa ja joillekin on tullut enemmänkin painoa! Tessa hoitaa hyvin pentujaan ja pentulaatikossa on hiljaista eli kaikki saavat riittävästi maitoa ja huolenpitoa. Tulevalla viikolla pentujen silmät aukeavat ja rupeavat harjoittelemaan kävelemistä, nyt ryömivät vauhdilla syömään, kun mamma saapuu pentulaatikkoon. 

Tessan narttupentu viikon ikäisenä.

Tessan narttupentu viikon ikäisenä.

Tessan pennut 4 päivän ikäisinä. Kaikki ovat kasvaneet hyvin ja ovat oikein terhakoita koiranalkuja.

Tessan pennut 4 päivän ikäisinä. Kaikki ovat kasvaneet hyvin ja ovat oikein terhakoita koiranalkuja.

15.3.2014 Tessan pennut syntyivät

Tessa synnytti aamuyön ja päivän aikana viisi pentua, kaksi urosta ja kolme narttua, Tessa ja pennut voivat hyvin. Pentueen vanhemmat ovat Jäähelmen To Be Or Not To Be ja Jäähelmen Wind Of Change.

Tessa ja vastasyntyneet pennut.

Tessa ja vastasyntyneet pennut.

16.2.2014 2. pentue: Tessa ja Willy

Odotamme keväälle myös toista pentuetta, Tessalle (Jäähelmen To Be Or Not To Be) ja Willylle (Jäähelmen Wind Of Change). Kävimme Tessan kanssa ultrassa ja pentuja näkyi useita. Pentueen laskettu aika on 12.3.2014. Yhdistelmän sukutaulu koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI20862/09&ReknoI=FI17654/12

Pentueen vanhemmat Jäähelmen Wind Of Change, Willy ja Jäähelmen To Be Or Not To Be, Tessa.

Pentueen vanhemmat Jäähelmen Wind Of Change, Willy ja Jäähelmen To Be Or Not To Be, Tessa.

Jaa tämä sivu