Suru-uutisia

Toivo, Jäähelmen Sound Of Silence 13.1.2015-3.12.2018

Kiitos Soili, kun otit Toivon hellään huomaasi ja annoit sille jatkoajan. Alusta lähtien oli tiedossa, että Toivo ei varmaankaan elä normaalipituista elämäää, mutta silti lähtö tuli niin yllättäen. Toivo eli elämänsä nopeasti ja täysillä ja antoi myös paljon ympärillä oleville ihmisille, ihana, valloittava jättiläinen! Lämmin osanotto ja kiitos Toivon hyvästä hoidosta koko teidän perheelle!

Mio, Jäähelmen Snow Way 28.12.2007-18.12.2018

Mio taas lähti saappaat jalassa eli sai nukkua omaan tarhaansa Willy vierellään! Mio oli loppuun asti virkeä, vilkas ja ruoka maistui ja elämä tuntui loppuneen aivan kesken, vaikka ikää  olisi tullut muutaman päivän kuluttua 11 vuotta. Suru-uutiset on aina pysäyttäviä ja on todella kurjaa ja järkyttävää löytää oma koira nukkumasta ikiunta, mutta toisaalta Mio sai lähteä luonnollisesti ja elää siihen asti täyttä elämää! Mio oli iso ihana nallekarhu ja nyt se saa juosta vapaana ja villinä! Olen niin pahoillani Susanna ja osanottoja teidän koko perheelle ja sinun vanhemmille myös!

Danan petotesti

Dana, Wish Of Love Orleansnow kävi myös petotestissä. Hyvin meni nuoresta iästä huolimatta. Kiitos Sonja, kun kävitte testissä!

Suru-uutisia

Olen nyt saanut useampia suru-uutisia kasvateistani ja koiristani, nykyisistä ja entisistä... Rankkaa ja surullista myös kasvattajalle, vaikka koira ei asuisi kotonakaan, eikä kohtaisi koiran kipua ja tuskaa ja viimeistä matkaa itse. Useimmiten toivoo, että saisi mieluimmin itse kokea kaiken omistajien puolesta, on aivan sydäntäsärkevää kokea heidän surunsa, mutta elämä on niin ennalta arvaamatonta. 

Peppi, Jäähelmen Baltic Pearl 8.6.2012-9.10.2018 ❤

Rio, Jäähelmen Siberian Star 18.11.2017-2.11.2018 ❤

Sandra, Jäähelmen Cassandra 26.12.2007-6.11.2018 ❤

Kiitos Sonjalle Pepin hyvästä hoidosta ja kun otit rasavillin neidin luoksesi asumaan, Peppiä en unohda koskaan! Yhteistyömme toimi myös aina hyvin, kiitos erityisesti siitä yhteisten vuosien aikana!

Ria, sanat ei riitä kertomaan, miten pahoillani olen Rion takia! Jalan luokkaantuminen koitui nuoren koiran kohtaloksi... Tiedän miten tärkeä Rio oli teille kaikille, mutta nyt sen on hyvä olla ilman kipuja! 

Teemulle ja Lotalle perheineen myös lampimät osanotot ja kiitos kun annoitte Sandralle hyvän kodin! 

Fifi ja Pyry kylässä

Fifi ja Pyry piipahtivat juoksuttamaan pentuja ja kyllähän ne juoksivatkin kaikki :). Meillä oli vielä juoksun rippeitä, niin ei omia koiria voinut päästää mukaan karkeloihin. Kiva oli nähdä pitkästä aikaa!

Pyry hymynaama vauhdissa.

Pyry hymynaama vauhdissa.

Fifi ja pennut.

Fifi ja pennut.

Sisarukset.

Sisarukset.

Pyryn iloinen ilme.

Pyryn iloinen ilme.

Ruskan petotesti

Ruska kävi myös kesällä petotestissä ja hyvin toimi nuori koirakin. Mukava nähdä, että ei sammarit kuitenkaan ihan niin yltiösosiaalisia ole, että tapattaisivat itsensä pedon kohdatessaan. Välillä kyllä siltä tuntuu, kun menevät silmät räpsymättä iloisesti suu vaahdossa räyhäävää koiraa kohden. Hihnassa se on tietysti turvallista ja helppoa, vapaana käyttäytyisivät eri lailla, kun olisivat omillaan. 

Ruskan, Jäähelmen Tunturin Valtias, petotestitulokset.

Ruskan, Jäähelmen Tunturin Valtias, petotestitulokset.

Frostbite's Homemade Honey, Hani 24.8.2005-7.9.2018

Hani, meidän ensimmäisiä koiria ja niin kultainen luonne ❤. Jo nuorena koirana Hani oli helppo ja kuuliainen koira, se tykkäsi, kun Sanna touhusi sen kanssa, järjesti Hanin synttärit naapurin koirille ja ihmisille terassilla ja rakensi agility-radan ja vei Hania lenkille, tai no, ehkä Hani vei Sannan lenkille. Lopputulos oli kuitenkin tyytyväinen koira ja taluttaja, paitsi joillain kerroilla, kun Hani unohti, että narun päässä on pieni tyttönen. Vietit vei voiton ja piti napata pikkulintu tienpenkasta suuhunsa, Hani oli uskomattoman nopea ja ketterä, vaikka ei päällepäin olisi uskonut. Sanna tuli itkien kotiin, koska oli tietysti kaatunut ja ei ollut mukavaa nähdä, kun oma Hani nappasi elävän linnun. Hani oli kuitenkin koira, vaikka välillä tuntuikin keskustelevan vieraiden kanssa ja selostavan pihalla leikkivien koirien leikin kulkua ja muutenkin oli aina aavistuksen ajattelevampi kuin muut koirat. Hani eli terveen ja pirteän elämän loppuun asti, välillä niveliä kolotti, mutta nivelvitamiinikuuri teki taas nuoreksi koiraksi, nisäkasvain ilmestyi noin vuosi sitten, eikä sitä ruvettu leikkaamaan. Luulenpa että olikin hyvänlaatuinen, kun niin hitaasti kasvoi, eikä näyttänyt haittaavan Hania.

Yhtenä syyskuisena aamuna Hani vinkui kovaa kun nousi ylös ja ei pystynyt astumaan ollenkaan etujalalla, kipulääkkeen avulla pääsi hädilleen ja pystyi nousemaan syömään. Kipulääkettä vaihdettiin muutaman päivän jälkeen vahvempiin siinä toivossa, että jalka paranisi ja Hani pystyisi taas kävelemään, meno oli nimittäin niin huonoa, että kompasteli välillä. Eläinlääkäri antoi muutaman päivän aikaa toipua uudella lääkkeellä, mutta jalka oli hervoton ja kipua tuntui olevan myös niskassa. Mahdollisesti kivulias välilevytyrä oli kyseessä, mutta sitä ei ruvettu enää tutkimaan, vaan vietiin Hani yhdessä Sannan kanssa viimeiselle matkalle tutulle eläinlääkärille, jonka luona Hani on vieraillut aiemmin lähinnä rokotuksilla.

Hyvää matkaa Hani, vie Pipsalle ja muille kavereille terveisiä ❤

Hani kipuihin väsyneenä.

Hani kipuihin väsyneenä.

6.9.2018 Kamun petotesti

Kamu, Jäähelmen Easy Rider kävi petotestissä. Kiitos Hensu ja Antti, kun veitte Kamun testiin. Testi tilanne on mielenkiintoista katsottavaa ja myös arvosteluiden lukeminen. Tosi hienoa,  kun kasvattejamme on käynyt jo useampia testeissä.

Jäähelmen Easy Riderin, Kamun, petotestidiplomi.

Jäähelmen Easy Riderin, Kamun, petotestidiplomi.

Kamun petotesti.

Kamun petotesti.

4.9.2018 Tikrun petotesti

Jäähelmen One And Only, Tikru kävi kesällä petotestissä hienoin tuloksin. Kiitos Karoliina, kun veit Tikrun testattavaksi!

Jäähelmen One And Only, Tikru petotestissä. Kuva Karoliina Saarikoski.

Jäähelmen One And Only, Tikru petotestissä. Kuva Karoliina Saarikoski.

Jäähelmen One And Onlyn, Tikrun petotestidiplomi.

Jäähelmen One And Onlyn, Tikrun petotestidiplomi.

Jäähelmen One And Onlyn, Tikrun petotesti.

Jäähelmen One And Onlyn, Tikrun petotesti.

11.7.2018 Alkukesän kuulumisia

Kevät vilahti ohi ja niin kohta kesäkin. Meillä oli ilo viettää Sannan lakkiaisia kesäkuun alussa ja sen jälkeen oli vielä kahdet synttärijuhlat perhepiirissä. Juhlien jälkeen lähdimme mökille ja siellä olemme viihtyneet niin paljon kuin on ollut mahdollista! Piipahdimme myös Tuurin erkkarissa ja oli mukava nähdä kasvatteja sieltä suunnalta! Peetu oli pitkästä aikaa näytillä ollen vetskujen toinen :). Alva ja Unna olivat myös paikalla ja oli kiva nähdä Alvaakin ekaa kertaa muuton jälkeen! Peetun tytär Manta, Gaddegoaskin Davvi Diamanta oli lopulta näyttelyn kaunein, se lämmitti mieltä erittäin paljon! Onnea paljon omistajalle ja kasvattajalle! 

Dana muutti toukokuun lopussa Sonjalle Pepin kaveriksi ja hienosti on mennyt ja Dana viihtynyt uudessa kodissa ja Peppi myös ollut iloinen koirakaverista! Kiitos Sonja, kun otit Danan huolehdittavaksesi :). 

Viimeisin, mutta ei missään nimessä vähäisin uutinen on, että Paavosta, Jäähelmen Rock My World, tuli valio Joutsan näyttelyssä. Sertit tupsahtelivat helposti ja tasaiseen tahtiin eli voi sanoa, että Paavo on nyt kasvanut ja kehittynyt valmiiksi ja suoraan valioksi :). Onnea Vilinä, Vilkku ja vanhemmat ja kiitos, kun olette innostuneet käymään näytillä ihanan Paavon kanssa ❤. Tarkemmat tulokset ja kuvia tulossa näyttelyt-sivulle myöhemmin! 

Nyt on taas aika lähteä mökille jatkamaan lomailua :).

Sanna ja Bonzo lakkiaispäivänä.

Sanna ja Bonzo lakkiaispäivänä.

Sanna ja Bonzo.

Sanna ja Bonzo.

9.5.2018 Uusi tulokas/New familymember

Tervetuloa Suomeen ja laumamme jatkoksi pikkuneiti Wish Of Love Orleansnow. Kiitos Marcela tästä ihastuttavasta pennusta ja luottamuksesta, että saimme sen laumaamme!

Welcome to Finland our new familymember, Wish Of Love Orleansnow. Thank you Marcela that you trust us that very nice Princess! She is absolutely real heartbraker ❤.

Wish Of Love Orleansnow.

Wish Of Love Orleansnow.

Kevään synttäreitä

Maaliskuussa 9v. synttäreitä vietti T-pentue!

Huhtikuussa:

1.4. Lappi-pentue 1v. ja 

21.4. A-pentue 5v.

Suuret onnittelut Lappi-pentueen kakaroille ekasta vuodesta ja A-pentueelle puolipyöreistä ja T-pentue alkaa ollakin jo kiitettävässä iässä! Toivomme kaikille paljon terveitä vuosia!

Hallan petokoe

Halla, Jäähelmen Windy Night Whisper petokokeessa. Hienosti Halla pysyi omistajan ja pedon välissä, mutta piti kuitenkin etäisyyden petoon.

Helmikuun synttäreitä

19.2. M- pentue 4 vuotta. Onnea Aki, Unna ja Miisa :)

21.2. Rock-pennut 2 vuotta. Onnea Taika, Paavo, Yoda, Liina, Nana, Jena, Joda, Remu. Noxia muistelemme myös tänään erityisen paljon. 

Jäähelmen Rocky Rose, Jena 2 vuotta. Kuva Riku Paakkunainen.

Jäähelmen Rocky Rose, Jena 2 vuotta. Kuva Riku Paakkunainen.

12.2.2018 Talvisia kuvia ja Tessu kylässä

Olemme saaneet nauttia lumesta ja pakkasesta täällä etelässäkin :). Koirat viihtyvät pihalla lähes aamusta iltaan ja leikkivät ja myllertävät lumessa keskenään ja välillä meidän ihmistenkin kanssa! Lumipesut olen saanut muutaman kerran, kun Helmeri on juossut kumoon ja sitten kaikki onkin kimpussa luminenien ja turkkiensa kanssa... Hauskaa on ainakin koirilla! Tessu-berni kävi myös leikkimässä meillä ja koirat tykkäsivät vääränvärisestä kovasti, Helmeri ja Bonzo ihastuivat vähän liikaakin. Äijä yllätti, kun sen ilme ei värähtänytkään, vaikka iso musta koira tuli portista sisään, siinä on kyllä reipas ja rohkea pentu! Ohessa muutama kuva koirista leikkimässä.

Jäähelmen Siberian Snow Bear, Äijä.

Jäähelmen Siberian Snow Bear, Äijä.

Helmeri ja Hippu.

Helmeri ja Hippu.

Bonzo, Hippu ja Helmeri vauhdissa.

Bonzo, Hippu ja Helmeri vauhdissa.

Tessu ja Äijä :).

Tessu ja Äijä :).

Helmeri ja Tessu edessä, takaa pilkottaa Hippu ja Äijä.

Helmeri ja Tessu edessä, takaa pilkottaa Hippu ja Äijä.

Tessu, Hippu ja Äijä.

Tessu, Hippu ja Äijä.

Jäähelmen Diva 10.1.2010-4.2.2018

Jäähelmen Diva, Tundra. Kuva Ria Paussu.

Jäähelmen Diva, Tundra. Kuva Ria Paussu.

Sain suru-uutisia Rialta :(. Tundra sai äkillisen kipukohtauksen ja oli päästettävä kärsimyksistä eläinlääkärillä. Kaikki tapahtui niin nopeasti ja yllättäin ja Tundra onkin lähetetty Eviraan tutkittavaksi. Muistan niin hyvin, kun hait Tundran meiltä teidän ensimmäiseksi samojediksi. Tundra oli nimensä mukainen persoonallinen diiva ❤ ja se jätti ison aukon teidän laumaan.

Kiitos Tundran hyvästä hoidosta ja toivottavasti selviää, mikä sille tuli! Olen niin pahoillani, kun menetit Tundran niin äkillisesti 💔. 

Tammikuun synttäreitä

10.1.2010 D-pentue 8-vuotta

14.1.2010 P-pentue 8-vuotta

26.1.2012 W-pentue 6-vuotta

13.1.2015 S-pentue 3-vuotta

Onnea kaikille pentueen jäsenille ja pitkää ikää vanhimmille veteraaneille!

Jaa tämä sivu