Hyvää Joulua!

Kiitos kaikille kasvattien omistajille kuluneesta vuodesta ja toivotaan, että ensi vuosi olisi jo parempi koiraharrastustenkin kannalta! Nyt jäi näyttelykausi lyhyeksi ja monilla oli turkki vähissä juuri silloin, kun oli näyttelyitä. Ensi vuonna jatketaan uudella innolla :).

Pentukuulumisia kerron heti, kun pennut ovat syntyneet vuoden alussa! Dana voi hyvin ja sopivan paksusti! 

Myös ikäviä uutisia on loppukesän-syksyn aikana ollut valitettavasti, kun vanhempia kasvattejamme on jouduttu saattamaan viimeiselle matkalle! 

Hyvää matkaa myös täältä kotikennelistä:

Jönni, Jäähelmen Coctail 26.12.2007-13.10.2021

Elvis, Jäähelmen Easy Boy 15.3.2014-8.10.2021

Jade, Jäähelmen Twisted Sister 11.3.2009-8.10.2021

Siru, Jäähelmen That's Life 11.3.2009-4.7.2021

5.9.3021 Danan tokokisa

Wish Of Love Orleansnow, Dana, kävi tokokisoissa hienoin tuloksin:

ALO1 ja 1.sija (kahdeksasta koirasta)

Paljon onnea Sonja! Ahkera treenaaminen on kannattanut!

Wish of Love Orleansnow, Dana. Kuva Sonja Jalkanen.

Wish of Love Orleansnow, Dana. Kuva Sonja Jalkanen.

3.-5.9.2021 Erikoisnäyttelyviikonloppu

Vietimme ikimuistoisen ihanan viikonlopun hyvässä ja HAUSKASSA seurassa Iisalmessa! Erikoisnäyttelyssä on aina omanlaisensa tunnelma ja mukava tavata tuttuja, sellaisiakin, joita harvemmin tapaa. Ja tietysti koiria on paljon paikalla, tänä vuonna tasan 100!

Näyttelytulosten osalta viikonloppuun mahtui iloisia yllätyksiä, paljon tunnelatausta ja ennen kaikkea yhteistyötä ja -henkeä, joka on ihan omanlaistaan juuri erkkarissa. Vaikka koirat kisaavat kaikki keskenään, on yhteenkuuluvuuden tunne huikea. Ainakin minä koin erkkarin niin, jokaisen koiran pärjääminen lämmitti sydäntä, oli se sitten oma tai vieras :). Eli onnea kaikille tuloksiinsa tyytyväisille :).

Meidän kasvattien tulokset ylitti odotukset täysin, ehkä siksi, kun erkkariin mennään aina vaan osallistumaan, niin kaikki muu tulee siihen päälle, koska menestystä ei kannata odottaa tuollaisessa koiramäärässä. Tänä vuonna ehdoton huippuhetki oli Diegon, Jäähelmen Iki-Ihana, kruunaaminen näyttelyn vanhimmaksi veteraaniksi. Diego täytti juuri viime kuussa 14 vuotta ja on meidän ensimmäisen pentueen viimeinen jäljellä oleva koira. Heti Diegon vuoron jälkeen valittiin urosveteraanien voittaja ja se oli Diegon "pikkuveli" Tikru, Jäähelmen One And Only. Ilo, liikutus ja onni kaikki peräjälkeen ja yhtäaikaa, useammalla meidän porukasta ja vähän muillakin oli silmät aika kosteat :). Hyvä Karoliinan pojat! Onnea ja kiitos! 

Myös Severin, Jäähelmen Sound Of Spirit, tulos oli hieno: ison avoimen luokan neljäs erillä ja SA:lla! Onnea Helena ja Jouni ja kiitos kaikesta!

Loppujen lopuksi sunnuntaina valittiin erikoisnäyttelyn kauneimmat koirat, veteraanit ja kasvattajaryhmät, sekä paljon muita kisoja kuuluu loppuhuipennukseen. Meillä loppukisoihin osallistui kasvis ja Tikru tietysti kauneimman veteraanin valintaan. Tikru oli hienosti VSP-Veteraani ja Jäähelmen kasvattajaryhmä voitti erikoisnäyttelyn ja oli siis BIS-kasvattaja! Kiitos kaikille ryhmässä mukana olleille koirille eli Oonalle, Jäähelmen All My Loving, Tikrulle, Jäähelmen One And Only, Severille, Jäähelmen Sound Of Spirit ja Helmerille, Jäähelmen Hole In One! Voisiko erkkari upeammin päättyä, tässä on sulattelemista vielä pitkäksi aikaa... Kaikkein eniten mieltä lämmitti kasvattajatuomarin kauniit sanat ryhmästämme ja koiriemme päistä, ilmeistä ja tyypistä :).

Kaikki tulokset ja kuvat tulossa pian Näyttelyt-sivulle!

Erikoisnäyttelyn vanhin veteraani, Diego omistajan ja tuomarin kanssa.

Erikoisnäyttelyn vanhin veteraani, Diego omistajan ja tuomarin kanssa.

Erikoisnäyttelyn VSP-veteraani Tikru ja Karoliina.

Erikoisnäyttelyn VSP-veteraani Tikru ja Karoliina.

Jäähelmen kennel erikoisnäyttelyn BIS-kasvattaja. Koirat vasemmalta Helmeri, Tikru, Severi ja Oona. Kiitos kaikille ryhmään osallistuneille! Ja kiitos kuvasta Teemu Hiltunen!

Jäähelmen kennel erikoisnäyttelyn BIS-kasvattaja. Koirat vasemmalta Helmeri, Tikru, Severi ja Oona. Kiitos kaikille ryhmään osallistuneille! Ja kiitos kuvasta Teemu Hiltunen!

30.8.2021 Kuulumisia pitkästä aikaa

Kesä kului nopeasti lomaillessa ja mökkeillessä. Kelit suosivat uimista ja merellä vilvoittelua, koirat nauttivat pitkistä pätkistä mökillä ja joka kerta pois lähtiessä sama juttu eli kukaan ei ollut lähdössä mihinkään. Makoilivat terassilla vaikka remmit kilisivät, lenkille ja veneelle lähtiessä hyppivät ja pomppivat jo ennenkuin remmeihin koskettiinkaan. Kalareppu ja kylmälaukku riittivät signaaliksi, että nyt on merelle lähtö lähellä. En lakkaa ihmettelemästä reaktioiden eroa, koirat näyttävät niin selvästi mihin haluavat lähteä ja mihin eivät. Mökillä on vaan niin mukavaa :). 

Näyttelyihin ehdittiin vasta loman jälkeen ja aloitus Hämeenlinnassa oli kerrassaan hieno :). 

Stella oli ROP, RYP1 ja BIS2, Helmeri VSP, Konsta sai viimeisen sertin tullen Suomen Muotovalioksi, Loru nappasi toisen sertinsä ja Oona oli ROP-veteraani. Kasvattajaryhmä oli vielä lopuksi ROP ja BIS2! Onnea Helenalle ja Jounille Konstan valioitumisesta ja Annelle ja Arille Oonan ROP-veteraanista Hämeenlinnan lisäksi monessa muussa näyttelyssä myös :). Onnea myös Jaanalle Lorun sertistä! Ja kiitos kaikille mukavista näyttelypäivistä pitkästä aikaa :). 

Kaikki näyttelytulokset on tulossa Näyttelyt 2021-sivulle kuvien kera!

Jäähelmen Iki-Ihana, Diego viettää tänään 14-vuotis synttäreitä! Onnea ihanalla papalle! Samalla meidän ensimmäisen pentueen syntymästä on siis jo 14 vuotta! Aika menee niin nopeasti!

30.8.2007-28.5.2021 Nuuka

Sain Elinalta todella surullisia uutisia, Jäähelmen Iki-Iloinen, Nuuka on lähtenyt äkillisesti viimeiselle matkalle. Suru ja järkytys on suuri täälläkin, koska sain seurata Nuukan elämää vuosien varrella niin paljon kuvien, kuulumisten ja tapaamisten muodossa! Kiitos Elina kaikesta, ennenkaikkea siitä, kun otit Nuukan perheenjäseneksi silloin kauan sitten, Jäähelmen kennelin aikojen alussa, kun meillekin kaikki oli uutta ja jännittävää! Vuodet kuluivat nopeasti ja Nuukasta kasvoi kerrassaan ihana, unohtumattoman persoonallinen koira! 

Hyvää matkaa Nuuka! Onneksi ehdimme nähdä vielä aivan hetki sitten! Paljon voimia Elina! 

Jäähelmen Iki-Iloinen, Nuuka 30.8.2007-28.5.2021. Kuva Elina Lassi

Jäähelmen Iki-Iloinen, Nuuka 30.8.2007-28.5.2021. Kuva Elina Lassi

29.5.2021 Dana tokoilee

Danan ensimmäinen virallinen tokokoe meni hienosti, tuloksena 2.palkinto!

Onnea Sonja! Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, kun on eka kisa käyty!

Wish Of Love Orleansnow, Dana ensimmäisen tokokokeen jälkeen. Kuva Sonja Jalkanen.

Wish Of Love Orleansnow, Dana ensimmäisen tokokokeen jälkeen. Kuva Sonja Jalkanen.

20.5.2021 Kuulumisia

Pitkästä aikaa kuulumisia :). Ollaan elelty Espoon kodissamme koirien kanssa nyt kohta puolisen vuotta ja arki on asettunut vähitellen aloilleen. Pihahommia riittää ja muutakin pientä, mutta isoimmat urakat on takanapäin. Ollaan ehditty myös mökille ja siitäkös koirat riemastuivat, kun edellisen kerran kävimme mökillä viime elokuussa! 20 vuoteen ei ole ollut kertaakaan aiemmin niin pitkää taukoa mökkeilyssä. Kalastus, veneily ja kaikenlainen ulkoilu ja puuhastelu on tuntunut virkistävältä ja miten hyvin mökillä nukuttaakaan, kun kevätilma pääsee hirsien väleistä sisälle. Koirat tykkäävät, kun saavat nukkua mökin terassilla ja kuunnella metsän eläimiä ja rannan lintujen ääniä läpi yön. Mökkeilyn jälkeen nukkuvat kotona pari vuorokautta melkein putkeen :).

Penturintamalla ei tällä hetkellä mitään, mutta syksyksi on ehkä suunnitelmia.... Niistä lisää jos ja kun asiat varmistuvat! 

Stella ja Helmeri veneretkellä pääsiäisenä.

Stella ja Helmeri veneretkellä pääsiäisenä.

Jäähelmen Charmaine 26.12.2007-12.3.2021

Sain Liisalta suru-uutisia, perheen vanhin koira Wilma eli Jäähelmen Charmaine meidän toisesta pentueesta piti päästää pois vanhuuden vaivojen takia. Nyt on Wilmalla hyvä juosta vihreillä niityillä ilman kipuja!

Kiitos Tuomas ja Liisa, kun otitte silloin joskus kauan aikaa sitten pienen sisupussin, joka vaikutti rauhalliselta pennulta, hoiviinne. Alku taisi olla hieman hankalakin, kun rauhallisuus karisi muutamassa viikossa tiehensä, mutta ihana ja pitkäikäinen tyttö Wilmasta kasvoi.

Tessa jää nyt yksin toimittamaan perheen nelijalkaisen tehtäviä, toivotaan, että Tessa ja te myös toivutte menetyksestä pian ja voitte muistella Wilmaa hymyillen.

Wilma, Jäähelmen Charmaine 13-vuotiaana. Kuva Liisa Partanen

Wilma, Jäähelmen Charmaine 13-vuotiaana. Kuva Liisa Partanen

Tessa 12v ja Wilma 13v. Kuva Liisa partanen.

Tessa 12v ja Wilma 13v. Kuva Liisa partanen.

Jäähelmen Iki-Ihme 30.8.2007-15.1.2021

Sain Janitalta suru-uutisia! Meidän ensimmäisestä pentueesta Jäähelmen Iki-Ihme, Iksu on jouduttu lopettamaan vanhuuden vaivojen takia. Osanottoni Iksun koko perheelle ja kiitos kun otitte silloin kauan sitten yhden Iki-pojan hellään huomaanne! Iksu sai elää pitkän ja hyvän elämän!

Jäähelmen Iki-Ihme, Iksu kesällä 2019. Kuva Janita Peltonen.

Jäähelmen Iki-Ihme, Iksu kesällä 2019. Kuva Janita Peltonen.

Jäähelmen Delilah 10.1.2010-2.1.2021

Hyvää matkaa Sisille! Ja osanottoja Hannelelle ja koko perheelle! Sisi sai elää terveenä hyvän elämän kunnes nivelrikkokivut vei voimat.

Jaa tämä sivu